Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

6 Ocak 2015 Salı

Üç Oyuncu ile Pas

Pas becerileri geliştikçe çocuklar düz pas yapmaktan sıkılacaktır. Yavaş yavaş seviyeyi artırarak biraz zorlanmalarını sağlamak gerekebilir.

Karşılıklı iki huni koyun, ortasına da bir kapak yerleştirin. Hunilere ve kapağa birer oyuncu gönderin ve hunilerdeki oyunculara birer top verin. İlk önce soldaki oyuncu ortaya pasını atar ve ortadaki oyuncu tek dokunuşla topu geri atar. Pası verir vermez arkasına döner ve ikinci oyuncudan gelen pası iade eder. Bu döngüyü ortadaki oyuncu yorulana kadar devam ettirebilirsiniz. Belirli bir süre veya belirli bir döngü sayısı tamamlandıktan sonra oyuncuların yerini değiştirin.

Burada dikkat edilmesi gereken iki şey var. Birincisi oyuncular arasındaki iletişim, diğeri ise pas temposu. Ortadaki oyuncunun pası zamanında fark edip karşılayabilmesi için oyuncuların pası attıkları anlara dikkat etmesini sağlayın. Kenardaki oyuncular ortadaki oyuncunun temposuna göre pas temposunu düzenlemelidir. Öncelikle pas kalitesinin belli bir seviyeye gelmesini hedefleyin, daha sonra zorlaştırmak için pas hızının artmasını isteyin.

pas drillerinde ikinci seviyede üç oyuncuya birlikte pas yaptırma

0 yorum:

Yorum Gönder