Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

21 Ocak 2015 Çarşamba

Sahanı Temizle

Çocukların öğretici drillerde öğrendiklerini oyunlarla pekiştirmelerini sağlayabilirsiniz, ki zaten oyun olmadığı zamanlar sıkılacaklardır. Durmadan maç yapma istekleriyle sizi bunaltacaklardır. Fakat maç yapmadan önce bir şeyler öğreniyor veya geliştiriyor olmalılar.
Sahanı temizle pas oyunun saha plan görüntüsü


Bu oyun için hazırlamanız gereken saha banka oyununun aynısı. Tabi oyuncu sayısına göre ufak değişiklikler yapmanız gerekecektir. Eşit sayıda oyuncudan oluşan iki takım seçip sahanın iki tarafına yerleştirin. İster kişi sayısı kadar, ister daha farklı sayıda topu sahaya bırakın. Düdükle beraber oyuncular istediğiniz vuruş tipi ile topu karşı yarı sahaya göndersin ve gelen topları aynı şekilde iade etsin. Belirli bir süre mesela 5 dakika geçtikten sonra tekrar düdük çalarak oyunu durdurun ve hangi tarafta kaç top olduğunu sayın. Sahasında daha az top olan takım kazanır. 


Bazı kurallar getirebilirsiniz.Örneğin bel hizasının üstünde top atmayı yasaklayabilirsiniz. Pas yerine şut atan oyuncuları görürseniz uyarmanızda fayda var. Değişiklikler yapabilirsiniz sadece sol ayak veya sadece sağ ayak kullanmak gibi. Topları saha içinde tutmak için oyuncuların arkasında bekleyip dışarı giden topları tekrar oyuna sokun.



0 yorum:

Yorum Gönder