Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

19 Ocak 2015 Pazartesi

Banka Oyunu

4'er kişiden oluşan iki takım kurun ve resimdeki gibi bir saha oluşturup takımları iki tarafa ayrı ayrı yerleştirin. Kişi sayısını istediğiniz gibi artırabilirsiniz. Alanın büyüklüğünü de istediğiniz zorluk derecesi ve kişi sayısına uygun olarak ayarlayın.

Çocuklar için futbol pas drillerinden bir pas oyunu
Antrenör, takımlardan birine topu gönderir. Rakip takım ise topu kazanması için bir oyuncusunu karşı sahaya gönderir. Top ayağında olan takim topu kaptırmadan ve sahada tutarak 4 pas yapmaya çalışır. 4 pası yapan takim 100 puan kazanır. Burada iki seçenek var: ya pas yapmaya devam edip puan kazanmaya devam ederler, ya da puanı bankaya yatırmak için rakip takıma gönderirler.  Defans yapan oyuncu topu kazanırsa bankaya yatırılmayan puanlar sıfırlanır. Top diğer takıma geçince bu sefer önceden pas yapan takim topu kapma göreviyle bir oyuncusunu karşıya gönderir. 10 dakika sonunda en fazla puanı bankaya yatıran grup oyunu kazanır.

Gelişim gördüğünüz takdirde topu kapmaya çalışan oyuncu sayısını artırabilirsiniz. Oyuncu sayısı, pas sayısı ve alan büyüklüğü tamamen size kalmış. Nasıl uygun görürseniz…

0 yorum:

Yorum Gönder