Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

17 Ocak 2015 Cumartesi

Afrika Uluslar Kupası 2015: Fildişi Sahili Bu Sefer Kazanabilecek mi?

Afrika Uluslar Kupası bugün başlıyor ve kupa 8 şubat günü oynanacak final ile sahibini bulacak. Fildişi Sahili milli takımı son 10 senedir Afrika'nın en iyi kadrolarından birine sahip. Bu seneki Afrika Uluslar Kupasi'nın da favorilerinden. Drogba ve Zokora'nın bulunmadığı kupa kadrosu şöyle:

Kaleciler: Gbohouo Sylvain (Sewe), Mande Sayouba (Staebek), Coppa Barry (Lokeren)
Defans: Aurier Serge (PSG), Tiene Sakia (Montpelier), Viera Ousmane (Rizesport), Kolo Toure ( Liverpool), Wilfried Kanon (ADO), Eric Bertrand Bailly (Espanyol), Akpa Akpro Jean-Daniel (Toulouse)
Orta Saha: Diomande Ismael (St Etienne), Yaya Toure (Manchester City), Serey Die Geoffrey (Bâle), Doukouré Cheick (Metz), Cheick Tiote (Newcastle) Gradel Max (St Etienne), Assale Roger (Sewe San Pedro)
Forvet: Gervinho (AS Roma), Kalou Salomon (Hertha Berlin), Traore Lacina (Monaco), Tallo Junior (Bastia), Wilfried Bony (Manchester City), Seydou Doumbia (CSKA Moscow)
Kadronun buyuk bir kismi buyuk liglerde forma giyen oyunculardan olusuyor. Aralarinda Gervinho, Bony, Seydou Doumbia gibi oyuncularin bulundugu kadronun en goze carpani kuskusuz Yaya Toure!

Yaya Toure Takımını Kupaya Taşıyabilecek mi?

Sadece takımın değil, turnuvanın en iyi oyuncusu Yaya Toure. Yalnız ben değil, onu 4 yıl üst üste Afrika'da yılın futbolcusu seçen Afrika Futbol Konfederasyonu da ayni fikirde. 

Manchester City'nin orta saha oyuncusu kupada iki kere finalde oynama şansı buldu; fakat ikisini de penaltılarla kaybettiler. Bu iki maçın ortak noktası Yaya Toure'nin penaltılar atılırken sahada olmamasıydı. 2006'da Mısır penaltılarda Fildişi Sahili'ni yenip kupaya uzanırken Yaya Toure 91 dakika sahada kalıp yerini Kone'ye bırakmıştı. 2012 finalinde ise Zambiya karşısında Toure 87. dakikada oyundan alındı. Manchester City forması ile hiç penaltı kaçırmadığını düşünecek olursak belki de sahada kalmalıydı. 

Yaya Toure, Afrika Uluslar Kupası'nı Fildişi'ne kazandırmak istiyor.
Yaya Toure, Afrika Uluslar Kupası'nı Fildişi'ne kazandırmak istiyor.

İlk Rakipler Gine, Mali ve Kamerun

Turnuva Ebola krizi yüzünden düzenlemeyi reddeden Fas yerine Ekvatoryal Gine'ye alındı. D grubunda yer alan Fildişi Sahili'nin rakipleri Gine, Mali ve Kamerun. Beklenildiği gibi çeyrek finale ulaşırsa rakibi Moussa Sow'lu Senegal olabilir. Final ise 8 şubatta.

Yaya Toure ve arkadaşları kupayı almak için çabalarken, oyuncuların takımlarının taraftarları bir an önce elenip liglerinde maç kaçırmamalarını umut edecekler. Bakalım kim mutlu olacak...


0 yorum:

Yorum Gönder